User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Câteva sute de persoane au participat astăzi la cea de-a treia ediţia a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene” care a avut loc în comuna Horodnic de Sus. La ediţia de anul acesta, gospodari şi artişti populari din 28 de localităţi ale judeţului s-au adunat pentru a-şi prezenta obiceiurile, dansurile şi cântecele populare. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu două Grupuri de Acţiune Locală din această zonă a judeţului, GAL Suceviţa – Putna şi GAL „Ţinutul Bucovinei”.

Evenimentul a avut loc pe un teren situat în apropierea „Hanului Voievozilor,” acolo unde câteva sute de persoane au venit să asiste la spectacolele de muzică populară oferite de organizatori. Ediţia de anul acesta a festivalului a fost deschisă de spectacolul oferit de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Membrii acestuia au susţinut spectacole de muzică şi dansuri populare, intercalate cu recitaluri ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti suceveni, printre care George Finiş, Sorin Filip, Rodica Andronic sau Margareta Clipa.

Fără doar şi poate unul dintre cele mai aşteptate momente a fost sceneta „Ştefane, Măria Ta!”, teatru popular pus în scenă de gospodarii din zona Vicov. Conduşi de Petru Bodîrlău, cel care l-a interpretat pe marele domnitor Ştefan cel Mare, gospodarii au pus în scenă un scurt fragment din piesa „Apus de Soare”, care le-a adus aminte celor prezenţi de un scurt moment din istoria Moldovei.

Legaturi Utile

Vremea

Curs Valutar

Reclama

your ad here 300x2505